NIEUWSBRIEF

Actuele informatie over onze cursussen in je mailbox. Aanmelden

Nieuws

Nieuw AI-blad: RI&E – Methoden en valkuilen

Nieuw AI-blad: RI&E – Methoden en valkuilen

In de reeks Arbo-Informatiebladen is een nieuwe deel ‘Risico-inventarisatie en -evaluatie – Methoden en valkuilen’ (AI-61) verschenen. De RI&E is, mits goed gebruikt, een van de belangrijkste instrumenten om op een gestructureerde wijze te werken aan arbeidsveiligheid.

In AI-61 Risico-inventarisatie en –evaluatie, geschreven door Wim van Alphen, komt aan de orde hoe de RI&E past in het arbobeleid en wat de taken en verantwoordelijkheden zijn.

Maar het is vooral een handleiding om te beoordelen of de RI&E aan de gestelde eisen voldoet. Daarbij is veel praktische informatie opgenomen over verdiepende RI&E’s, een uitleg van de verschillende methodieken en een praktisch stappenplan. Met tips bij de verschillende valkuilen die onderweg kunnen ontstaan.

Tot slot kan het management met behulp van deze uitgave bepalen of de RI&E heeft bijgedragen aan het verminderen van bedrijfsrisico’s, meer werknemerstevredenheid, minder verzuim en daarmee verhoging van het bedrijfsresultaat.

In de reeks Arbo-Informatiebladen komen alle deelonderwerpen over veiligheid en gezondheid op het werk aan de orde, vaak met verwijzing naar de RI&E. Dit nieuwe deel is geheel aan de RI&E is gewijd en biedt een samenvattend totaalbeeld van de RI&E.

Het AI-blad is te bestellen via www.sdu.nl

Deze site kan gebruik maken van cookies. Klik hier voor meer informatie en onze privacyrichtlijnen.
[X - sluiten]